Bundelvergoeding Zilveren Kruis

Om de zorg voor u te verbeteren, laten we u kennismaken met een nieuw zorgidee: de bundelvergoeding. Dit idee is in samenwerking met uw zorgverzekeraar Zilveren Kruis gemaakt. Hieronder vallen de merken: De Friesland, FBTO, Interpolis, Ziezo en De Christelijke Zorgverzekeraar.

Bundelvergoeding 

Het doel van de bundelvergoeding is het bieden van zorg met een nog hogere kwaliteit door een team van zorgverleners. Dit team bestaat uit dokters, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. De bundelvergoeding geldt voor patiënten met artrose aan de duimbasis (CMC-1) en/of Carpaal Tunnel Syndroom. Uw zorgverzekeraar betaalt een vast bedrag voor de zorg die u nodig heeft. Voor dit vaste bedrag krijgt u alle behandelingen die u nodig heeft. Vanaf de dag van uw eerste bezoek bij de dokter tot een jaar later. U krijgt zorg van de dokter, de fysiotherapeut, de ergotherapeut en tijdelijke spalken als dat nodig is. Fysiotherapie door een fysiotherapeut in uw buurt (waarmee we samenwerken) zit hier ook in. Als u maximaal één afspraak bij onze dokter heeft, met daarna fysiotherapie of ergotherapie, hoeft u geen eigen risico te betalen. Ook hoeft u niet aanvullend verzekerd te zijn voor fysiotherapie.   

In het kort betekent de bundelvergoeding: u krijgt alle zorg voor uw klacht, een jaar lang. Dit geldt ook voor zorg die bij de start nog niet gepland is, maar toch nodig is om uw klacht op te lossen. 

Wat betekent de bundelvergoeding concreet voor u? 

  • U krijgt alle onderzoeken en behandelingen voor uw artrose aan de duimbasis en/of Carpaal Tunnel Syndroom vergoed. 

  • Uw zorgverzekeraar betaalt een vast bedrag. 

  • De zorg wordt gegeven door een team van verschillende zorgverleners, waaronder dokters, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Ook tijdelijke spalken of braces zijn vergoed als dit nodig is.  

  • Of de zorg goed heeft gewerkt wordt bekeken op basis van uw pijnvermindering, hoe goed u uw hand weer kunt gebruiken en hoe tevreden u zelf bent. Zo meten we of dit nieuwe zorgidee een nog hogere kwaliteit heeft. 

  • Als u maximaal één afspraak bij onze dokter heeft, met daarna fysiotherapie of ergotherapie, hoeft u geen eigen risico te betalen.

  • U hoeft niet aanvullend verzekerd te zijn voor fysiotherapie.   

De bundelvergoeding heeft ook veel media-aandacht gekregen. Meer berichten leest u hier

Veelgestelde vragen

Wat houdt het nieuwe zorgidee in? 
Het zorgidee 'bundelvergoeding' is een nieuwe manier voor de behandeling van patiënten. Het doel is het bieden van zorg met een nog hogere kwaliteit. De zorg wordt gegeven door een team van verschillende zorgverleners, waaronder dokters, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Een team dat samen met u uw zorgvraag oplost. U krijgt alle zorg voor uw klacht, een jaar lang. Dit geldt ook voor zorg die bij de start nog niet gepland is, maar toch nodig is om uw klacht op te lossen. 

Wie is betrokken bij dit nieuwe zorgidee? 
Het nieuwe zorgidee is in samenwerking met uw zorgverzekeraar Zilveren Kruis en haar merken gemaakt: De Friesland, FBTO, Interpolis en De Christelijke Zorgverzekeraar.

Welke behandelingen zijn onderdeel van dit nieuwe zorgidee? 
Alle behandelingen voor uw diagnose worden betaald door uw zorgverzekeraar. Hieronder vallen behandelingen van de dokter, de fysiotherapeut, de ergotherapeut en tijdelijke spalken of braces, als dat nodig is. 

Wat betekent dit zorgidee voor mijn eigen risico? 
Het kan zijn dat uw eigen risico gebruikt moet worden. Als u maximaal één afspraak bij de dokter heeft, met daarna fysiotherapie of ergotherapie, hoeft u geen eigen risico te betalen. In andere gevallen zult u wel uw eigen risico betalen. 

Hoe wordt er bekeken of mijn zorg goed heeft gewerkt? 
We kijken of de zorg helpt tegen de pijn, of u goed kunt bewegen en of u tevreden bent met de hulp die u krijgt.  

Hoe lang krijg ik zorg bij dit nieuwe zorgidee? 
U kunt een jaar lang zorg voor uw diagnose krijgen vanaf uw eerste bezoek bij onze dokter. Alle mogelijke behandelingen die nodig zijn voor het oplossen van uw zorgvraag/diagnose vallen onder de vergoeding van dit zorgidee. 

Moet ik iets doen om deel te nemen aan dit zorgidee? 
Als u een brief heeft gekregen met uitleg dan doet u mee. U hoeft daarvoor niets te doen. Heeft u niets gekregen en denkt u wel mee te kunnen doen? Dan kunt u dit vragen bij uw zorgverlener of zorgverzekeraar.  

Wat valt er allemaal onder deze bundelvergoeding? 
Onder deze bundelvergoeding valt alle zorg die u in een jaar nodig heeft. Van operatie tot fysiotherapie, ergotherapie en eventueel tijdelijke spalken of braces. Alle zorg die nodig is voor het verhelpen van uw zorgvraag wordt door uw zorgverzekeraar vergoed. 

BellenContact